Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :


yarım kilo un
250 gr. beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
1 fincan sıvı yağ
Tuz

Çarşaf Böreğinin Yapılışı :


Un, tuz ve sudan bir hamur yapın. İyice yoğurup, 20 dakika dinlendirin. Bunu 3 veya 4 eşit parçaya ayırın. 25-30 cm. çapında açıp, üzerlerini yağlayın. Temiz bir sofra örtüsünün üzerine koyup, ellerinizle açıp, büyütün. Yağlanmış bir tepsiye yayın. İkinci yufkayı da aynı şekilde açıp, birincinin üzerine koyun. Arasına peyniri serin. Kalan yufkaları da açıp, yayın. Üzerine yağ sürün, üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.

Not : Genellikle Balkan kökenli insanların yörelerine ait bir börek tarifidir. Fazla uğraş ve zahmet gerektirir. Ama güzel ellerde itina ile yapıldımı yemede yanında yat misali o kadar lezetli olur. İç malzeme harcını istenilen malzemelerden yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger