Malzemeler
4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri için : 1/2 paket krem şanti ile 1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Şerbeti hazırlayın. Sütün içine şekeri ilave edip bir taşım kaynatın. (Bu noktada bir püf noktası paylaşmak istiyorum : Çabuk soğumasını isterseniz 2 su bardağı sütle şekeri bir taşım kaynatın ve içine 2 su bardağı sütü de sonradan soğuk olarak ekleyin) İyice soğumaya bırakın. Diğer tarafta şekerle yumurtayı bembeyaz olana kadar çırpın.İçine irmik,un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın.Yağlanmış kare borcam tepsiye döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Dikkatli olun çünkü çabuk pişiyor. Piştikten sonra üzerine soğumuş şekerli sütümüzü yani şerbetimizi dökelim. Buzdolabında biraz beklettikten sonra üzerine soğuk sütle çırpılmış krem şantiyi sürün. (kremşanti istemezseniz hindistan cevizi ile de müthiş oluyor) Antepfıstığı serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorum Gönder