cheesecake (käsekuchen)
Malzemeler:
26 cm Ø kek kalibi icin
250 gr un
125 gr oda sicakliginda margarin
1 cay kasigi tuz
30 gr seker
1 yumurta sarisi
3 yemek kasigi su
üzeri icin:
500 gr krem peynir yada labne peyniri (quark)
100 gr sivi krema
4 yemek kasigi sivi yag
300 gr seker
1 paket vanillin sekeri
3 yumurtanin sarisi
40 gr nisasta (mondamin)
3 yumurtanin beyazi
Yapilisi:
un, tuz, oda sicakliginda margarin, 30 gr seker, 1 yumurta sarisi ve 3 yemek kasigi su ile özlü bir hamur yogurun ve aluminyum folyaya sarip 1 saat buzdolabinda bekletin. Firini 180C isitin. bir kabin icinde labne peyniri (ben Quark kullandim), sivi krema, sivi yag, 300gr seker, 1 vanillin sekeri, 3 yumurta sarisini ve nisastayi mikser ile yaklasik 3-4 dakika cirpin. 3 yumurtanin beyazini ayri bir kapda köpüklesene dek cirpip kremali karisima ilave edin ve düsük ayarda hepsini cirpin.
kalibinizi hafif yaglayin. hamurunuzu buzdolabindan alip hafif unlanmis tezgahta oklava ile acip kalibinizin tabanina ve etrafina hafif bastirarak yerlestirin. kremayida icine dökün. firinin alttan ikinci sirasina yerlestirin ve 50-60 dakika pisirin. bu süre icersinde firinin kapagini acmayin. pastaniz pistikten sonra sogumaya birakin ve servise yakin dilimleyin.
Yorum Gönder