DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAC

5 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Damla sakizini ilk defa kullandim ben sütlü bir tatlida ama sonuc cok lezzetli oldu,bu sicak günlerde sütlac yaparsaniz eger birde böyle deneyin derim…

Tarifine gelince:

MALZEMELER:

  • 2 litre süt
  • 1 su bardagi pirinc
  • 2,3 parca damla sakizi
  • 1 su bardagi tozseker
  • 2 yumurta sarisi
  • 2 yemek kasigi nisasta (tepeleme olmasin)
  • üzerini süslemek icin findik kirigi yada campistigi tozu

YAPILISI:

1 su bardagi pirinc yikandiktan sonra bir tencereye alinir üzerine 2,5 su bardagi su konup kaynadiktan sonra kisik ateste pirinc suyunu cekene dek pisirilir,sonra pisen pirincin üzerine süt ilave ederek 10 dakika kadar daha kaynatilir bu arada 2 yumurta sarisini ve 2 yemekkasigi nisastayi bir su bardagi soguk suyla iyice karistirilir sonra kaynayan sütten biraz icine alinarak ilitilir ve karistirilarak ilave edilir daha sonra damla sakizlari ve yeterince sekeride eklenip 1, 2 dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinarak isiya dayanikli kaselere veya toprak canaklara paylastirilir,daha sonra iyice soguyup kabuk tutana dek bir kenarda soguturur,iyice soguyan canaklar derin bir tepsiye konulup yarisina gelecek sekilde su eklenir ve önceden isitilmis 250 dereceli firinin en üst seviyesine yerlestirilir (eger firininizin sadece üst pisirme ayari varsa bu asamada bu ayari kullana bilirsiniz) sürekli kontrol edilerek sütlaclarin herbirinin ayni seviyede yanmalari saglanir sonra pisen sütlaclar firindan alinir ve sogumaya burakilir,soguyan sütlaclarin üzeri istenilen sekilde süslenerek servis yapilir.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger