Elmali Kurabiye

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Elmali Kurabiye


Malzemeler
Hamuru icin
Yarim paket yumusak margarin
1 corba kasigi yogurt
3/4 kahve fincani pudra sekeri
Yarim cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldigi kadar un (yaklasik 1.5-2 su bardagi kullandim ben)

Elmali harc icin
3 eksi elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin

Yapilisi
Elmalar rendelenir, sekerle biraktigi suyu cekene kadar pisirilir. Soguyunca ceviz ve tarcin eklenir.

Hamur icin gerekli malzemeler birlestirilir, kisa surede birbirini tutacak sekilde bir hamur elde edilir. Limon buyuklugunde parcalara ayrilir, merdane ile acilir. Elmali harctan bir kasik konulur ustte iki taraf birlestilir. Kat yeri uste gelecek sekilde yaglanmis tepsiye yerlestirilir. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar beyaz kalacak sekilde pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger