Bayram Lokmasi
Malzemeler
Hamuru icin
120 ml sut
50 gr margarin
Yarim tatli kasigi toz seker
1 su bardagi tepeleme un
3 yumurta
Bir tutam tuz
Serbeti icin
100 gr seker
1 bardak su
Yarim limonun suyu
Yapilisi
Sut, tuz, yag ve sut bir tencerede kaynatilir. Un eklenir, karistirilarak pisirilmeye devam edilir. Hamur toparlaninca ocagin alti kapatilir. Biraz soguyunca, yumurtalar tek tek hamura yedirilir. Yagli kagit kucuk kareler olusturulacak sekilde kesilir, kati yagla yaglanir. Buzdolabinda yaglar donana kadar bekletilir. Soguduktan sonra, hamur, sikma torbasina ya da kurabiye tabancasina alinir. Yagli kagitlar uzerine istenilen ucla sekil verilir. Kizartma yagi kizdirilir (iyi kizmis olmasi cok onemli, yoksa kabarmiyor hamurlarimiz). Icine yagli kagitla birlikte, yagli kagit yukarida kalacak sekilde atilir. Zaten hamur hemen pismeye basliyor ve kagittan ayriliyor. Kagit masa yardimi ile hemen alinir. Bu sekilde butun hamur pisirilir.
Serbetine gelince; butun malzemeler kisik ateste pisirilir. Sogumus olan lokmalar sicak serbete atilir. Alternatif olarak serbet dokmeden pudra sekeri ya da eritilmis cikolata ile de servis yapilabilir.
Malzemeler
Hamuru icin
120 ml sut
50 gr margarin
Yarim tatli kasigi toz seker
1 su bardagi tepeleme un
3 yumurta
Bir tutam tuz
Serbeti icin
100 gr seker
1 bardak su
Yarim limonun suyu
Yapilisi
Sut, tuz, yag ve sut bir tencerede kaynatilir. Un eklenir, karistirilarak pisirilmeye devam edilir. Hamur toparlaninca ocagin alti kapatilir. Biraz soguyunca, yumurtalar tek tek hamura yedirilir. Yagli kagit kucuk kareler olusturulacak sekilde kesilir, kati yagla yaglanir. Buzdolabinda yaglar donana kadar bekletilir. Soguduktan sonra, hamur, sikma torbasina ya da kurabiye tabancasina alinir. Yagli kagitlar uzerine istenilen ucla sekil verilir. Kizartma yagi kizdirilir (iyi kizmis olmasi cok onemli, yoksa kabarmiyor hamurlarimiz). Icine yagli kagitla birlikte, yagli kagit yukarida kalacak sekilde atilir. Zaten hamur hemen pismeye basliyor ve kagittan ayriliyor. Kagit masa yardimi ile hemen alinir. Bu sekilde butun hamur pisirilir.
Serbetine gelince; butun malzemeler kisik ateste pisirilir. Sogumus olan lokmalar sicak serbete atilir. Alternatif olarak serbet dokmeden pudra sekeri ya da eritilmis cikolata ile de servis yapilabilir.
Yorum Gönder