Balli Baton Ekmek

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Balli Baton Ekmek



Malzemeler
300 ml ilik su
1.5 yemek kasigi kuru maya
1 yemek kasigi bal
1 yumurta (beyazi disina, sarisi icine)
1 cay bardagi sivi yag
Aldigi kadar un
1 cay kasigi tuz
Ustu icin az kasar rendesi ve kuru biberiye


Yapilisi
Suyun icinde bal ve kuru maya eritilir. 10 dakika beklenir. Un ve tuz bir kaba elenir, ortasi acilir, icine yumurta, yag, mayali karisim koyulur ve yumusakca bir hamur elde edilir. Ilik bir ortamda 1 saat kabarmasi icin beklenir. Baton kalip yaglanir. Icine hamur yerlestirilir. 15-20 dakika daha kabarmasi icin beklenir. Ustune yumurtanin beyazi surulur. Kasar rendesi ve biberiye ile suslenir. Boydan boya keskin bir bicakla diyagonal olarak 1-2 cm derinligi gecmeden cizik atilir. 180 derecede renk degistirene kadar pisirilir. Ardindan firin isisi 200 dereceye yukseltilir ve iyice kizarana kadar pisirilir. Firindan cikinca, biraz soguyunca kaliptan cikarilir ve ustune bir bez ortulur.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger