Kandil Simidi
Malzemeler
125 gr tereyagi (yarim paket)
2 yemek kasigi siviyag
2 yemek kasigi yogurt
1 tatli kasigi mahlep
1 yumurta (sarisi icine beyazi disina)
1.5 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1/4 paket kabarma tozu
Aldigi kadar un (yaklasil 2.5-3 su bardagi)
susam ve corekotu
Yapilisi
Susam ve corekotu disindaki tum malzemeler bir kaba konulur, ele yapismayan yumusak bir hamur yapilir. 10 dakika dinlendirilir. Kucuk parcalar koparilip, elde yuvarlanarak cubuklar yapilir, sonra halka sekli verilir. Simitler once yumurta akina batirilir, sonra da susam dolu kasede her tarafi susama bulanir. Bir kismina da yumurta akina bulanip corekotu serpebilirsiniz. Tepsiye dizilip 175 derecede kızarana kadar pisirilir.
Yorum Gönder