Kestaneli Baton Pasta

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Kestaneli Baton Pasta

Malzemeler
Pandispanya icin
100 gr seker
100 gr siviyag
200 gr un
3 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Krema icin
3 yemek kasigi un
1/2 yemek kasigi kakao
3/4 su bardagi seker
1 adet yumurta
500 ml sut
200 ml krema
3-4 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi kestane puresi

Sos icin
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi kakao
6 yemek kasigi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi su

Yapilisi
Yumurtalar sekerle cirpilir, yag eklenir. Un ve diger kati malzemeler birlestirilir., yumurtali karisima eklenir. Tahta spatula ile ya da mikserin en dusuk devrinde homojen bir karisim elde edene kadar cirpilir. Baton kalip yaglanir, onceden 160 dereceye isitilmis firinda pisirilir.

Listede kremaya kaadar olan malzemeler bir tencereye konulur, karistirilarak pisirilir. Sonrasinda krema pudra sekeri ile cirpilir, kati hale getirilir. En son kestane puresi ve bu kati krema pisirdigimiz pasta kremasinin icine eklenir.

Pastamizin keki pistikten sonra uc parcaya ayrilir. Ben kekleri soguk sutle biraz islattim. Ustlerine hazirlanan kremadan bolca surdum. Her kata ayni seyi uyguladiktan sonra pastanin disini da ayni sekilde krema ile sivadim. Son olarak cikolata sosu icin verilen malzemeleri karistirarak pisirdim. Daha onceden buzlukta profiterol toplarim kalmisti, onlari da pastanin ustune (iclerine pastanin kremasindan doldurup) yerlestirdikten sonra pastanin ustune cikolata sosunu doktum, buzdolabinda 5-6 saat soguttum.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger