Hamsi Pilaki Tarifi

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

1 kilo hamsi

1 – 2 baş soğan

1 demet maydanoz

1 adet limon

1 yemek kaşığı salça

2 domates

sıvı yağ

tuz ve karabiber

Sıcak Su

Yapılışı :

İlk önce hamsileri yıkayarak işe başlayalım. Sonra yıkadığımız hamsilerin kılçıklarını ve başlarını ayıkladıktan sonra içindeki kanlı suyun çıkması için bir süre suda bekletelim.

Sonra ayrı bir tavada bir miktar sıvı yağın içine piyaslık şekilde doğramış olduğumuz soğanları kavurmaya başlayalım. soğanlar kavrulunca içine bir yemek kaşığı salçayı koyalım ve tekrar bir miktar kavuralım. Sonra içine sıcak su dökelim. Tuzunu ve karabiberini katalım.

Daha sonra hamsileri orta boy büyüklükteki tepsiye düzgün bir şekilde sıra sıra dizelim. soğanlı, salçalı ve yağlı olan sulu karışımı hamsilerin üzerinde eşit dağılacak şekilde gezdirerek dökelim.

Daha sonra üzerine dalından kopardığımız yapraklı maydanozu, dilim dilim doğradığımız domates ve limonları eşit şekilde yerleştirelim.

200 derecede fırına verelim. Hamsiler biraz suyunu çekmeye koyulaşmaya başladığı ve piştiklerinden emin olduğumuz zaman fırından alarak ister sıcak , isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger