HAVUÇLU KEK TARİFİ

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler:

150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un (hamur yoğun bir hamur olmalı, yumurtalarınız iriceyse biraz daha un ekleyebilirsiniz)

Kreması için:
250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Üstü için:
1 su bardağı havuç
1/2 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

1- Şeker ve tereyağını derin bir kabın içine alın. Mikserle çırpın. Kremamsı bir kıvama gelince içine tek tek yumurtaları ekleyip karıştırın.

2- Unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Karıştırın. En son havuç, ceviz ve portakal kabuğu rendesini ekleyip hafifçe birbirine yedirin.

3- Yağlanmış kek kalıbının içine dökün. Hamur yoğun bir hamur olmalı. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişirin. Soğuması için keenara alın.

4- Bütün krema malzemesini soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak pişirin. kıvam vermesi için 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz. Kremayı devamlı karıştırarak soğutun.

5- Diğer bir tarafta 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1/2 su bardağı şekeri bir teflon tavada eritiin, havuçları 5 dakika öldürün. Altını kapatın.

6- Soğumuş kekinizi ortadan ikiye bölün. İçine soğumuş kremayı sürün. Üstüne diğer kek parçasını yerleştirin. En üstüne kremayı sürdükten sonra havuçlu şekerli karışımı döküp (o da ılık olmalı) servis edin. Afiyet olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger