HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler:

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı kefir
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

1. Oda sıcaklığındaki yumurtalarla şekeri çırpın. Mikserle yapmanız daha homojen bir karışım elde etmenizi sağlayacaktır.

2. Kefiri, yağı ekleyip karıştırın. Üstüne elenmiş unu, hindistan cevizini ve kabartma tozunu karıştırın. Yoğun bir karışım elde edeceksiniz.

3- Hamurunuzu yağlanmış kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger