Malzemeler:
1 su bardağı rondoda çekilmiş kakolu kek
2 orta boy limon, ince ince kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış.
2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 büyük yumurta
1 büyük yumurta sarısı
115 gr tuzsuz tereyağ (eritilmiş soğutulmuş )
Hazırlanışı:
1-İnce ince dilimlenmiş tüm limonla şekeri rondoda iyice çekin. Limon püre gibi olacak.
2-Şekerle bütünleşmiş limonu başka bir kaba alıp,yumurta sarısı, yumurta, nişasta ve tereyağını ekleyip tel çırpıcıyla karıştıralım.
3- Tart tepsisine rondoda çekilmiş kek parçalarını elinizle bastırarak sıkıştırın. Üstüne limonlu karışımı yavaşça döküp önceden ısıtılmış fırında önce 20 dk 160 derecede, sonra 15- 20 dakika 180 derecede pişirin. (Benim fırına birazfazla geldi belkide esmerliği ondan.)
4- Telde soğuduktan sonra vanilyalı dondurmayla ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder