Limonlu Tart tarifi

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler:

1 su bardağı rondoda çekilmiş kakolu kek
2 orta boy limon, ince ince kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış.
2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 büyük yumurta
1 büyük yumurta sarısı
115 gr tuzsuz tereyağ (eritilmiş soğutulmuş )

Hazırlanışı:

1-İnce ince dilimlenmiş tüm limonla şekeri rondoda iyice çekin. Limon püre gibi olacak.

2-Şekerle bütünleşmiş limonu başka bir kaba alıp,yumurta sarısı, yumurta, nişasta ve tereyağını ekleyip tel çırpıcıyla karıştıralım.

3- Tart tepsisine rondoda çekilmiş kek parçalarını elinizle bastırarak sıkıştırın. Üstüne limonlu karışımı yavaşça döküp önceden ısıtılmış fırında önce 20 dk 160 derecede, sonra 15- 20 dakika 180 derecede pişirin. (Benim fırına birazfazla geldi belkide esmerliği ondan.)

4- Telde soğuduktan sonra vanilyalı dondurmayla ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger