RİCOTTALI CHEESECAKE

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler

1 kg. yağlı sütle yapılmış ricotta (Ya da 2 su bardağı ricotta)
1/2 su bardağı yoğurt
200 gr. labne peyniri
200 gr. çiğ krema
2/3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yumurta
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket Burçak bisküvi
3-4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

1- Ricotta, yoğurt, labne ve kremayı derin bir kabın içinde çırpıyoruz. Pürüzsüz bir krema kıvamında karışım elde etmeliyiz. Şekeri ekleyip 3-4 dakika karıştırıyoruz.
2- İçine teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son portakal kabuklarını ve nişastayı ekliyoruz. Karışımımız hazır.
3- Diğer tarafta rondoya bisküvileri ve cevizi koyup ince şekilde çekiyoruz. Tereyağını tavada eritip bisküvi karışımına döküyoruz. Her tarafına değmeli.
4- Kelepçeli kalınızın altına yuvarlak şekilde yağlı kağıt seriyoruz. Bisküvi karışımını bastırarak taban oluşturuyoruz. Sıkı olmalı. Üstüne peynirli karışımını döküyoruz.
5- Önceden ısınmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip ardından fırın derecesini 100′e getiriyoruz. Fırın dereceleri ısıları farklı olduğundan size şu kadar pişirin diyemem. Ama cheesecakenin olduğunu anlamak için fırından çıkardığınız tepsiyi salladığınızda hafif bıngıl bıngıl olmalı. O soğurken sertleşecektir. Ama hafif. :)
Çikolata sos ile ya da portakal kabuklarıyla servis yapabilirsiniz
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger