İncirli Kek Nasıl Yapılır

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemler :


1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un (unu kendiniz göz kararı ayarlarsınız)
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı doğranmış incir

İncirli Kekin Yapılışı :


Üç adet yumurtayı şekerle çırpın, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edin. sonra içine ince doğradığımız incir cevizleri, tarçını ekleyin. Karıştırın. hamur ne çe çok sıvı ne de çok katı olacak. akıcı bir kıvamda olması yeterli.

Sonra hafif yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına bu hamurlu karışımı yavaş yavaş gezdirerek dökün. Sonra Orta 170 ile 180 dereceli fırında pişirin.

Kek kalıbından çıkması için incirli kekin soğumasını bekleyin.

Not : kuru incirden kek yapılacağı için incirleri az bir kaynar suda kaynatarak yumuşatın. sonra incirlerin soğumasını bekledikten sonra küçük doğrayın ve keke katın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger