İRMİK TATLISI

17 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Malzemeler:

  • 10 kasik şeker Rmktat2
  • 9 kaşık irmik
  • 1 kilo süt
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • 2 adet Muz
  • 1 kasik tarçin

Yapilisi:

  1. irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş dementir.) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır.
  2. pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
  3. üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir.( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)
  4. Kalan muhallebi üzerine dökülür.
  5. Kalan bisküviler ya havanda dövülür.Yada rondadan geçirilir.
  6. Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
  7. Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
  8. Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger