Katmer Tarifi Katmer Nasıl Yapılır

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Katmer

Malzemeler:

1/2 kg un
1 yumurta

su süt karisimi

tuz

(arzuya göre maya)

içi için
eritilmis margarin/Tereyag- Tahin karisimi

Yapılışı:

Un, yumurta, tuz alabildiği kadar süt+su karışımı ile kulak memesinden daha sertçe bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılarak 15-20 dakika bekletilir. Her bir beze oklava veya merdane ile un serpilmiş tezgahta baklava yufkası inceliginde açılır, üzerine tahinle karistirilmis eritilmis tereyag karisimi sürülür. geri bezelerde ayni sekilde acilip üzerlerine tahinli yag sürülür. hepsi üst üste konur. en son beze acilir üzerine birsey sürülmez ve en üste konulur. biraz dinlendirildikten sonra merdane ile biraz daha acilir. üzerine elinizle tahinli yag sürün. hepsi birden rulo haline getirilir. onbes dakika daha böylece bekletilir. on onbes esit parcaya bölünür. üstüne ve altina un serpilir. tahinleri görünmez hale getirilir. merdane ile her bir parca 3 mm kalinlikta acilir. üst ve altlari hafifce yaglanirve hafif yağlanmış sac veya teflonda iki tarafı pişirilerek hazırlanır. Çay, peynir, reçel vs. ile beraber sicak olarak servis yapılır.

(Not:arzuya göre mayali hamurdanda yapabilirsiniz daha yumusak ve acilmada kolay oluyor)

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger