Sizilia Sfincione & Bulgurlu Köfte
Malzemeler:
500 gr un
30 gr yas maya
1/4 l ilik süt
1 yumurta, tuz
1kg domates
3 dis sarimsak
2 kuru sogan, tuz
4 yemek kasigi Zeytinyagi
siyah zeytin
oregano, 200gr keci peyniri
tepsiyi yaglamak icin zeytinyagi
Yapilisi:
Tepsinizi zeytinyagi ile yaglayin. unu bir kaba eleyin, mayayi ilik sütün icinde eritin, yumurta ve tuz ile una ilave edip ele yapismiyan hamur yogurun. Hamuru 40 dakika üzeri örtülü olarak kabarmaya birakin. domateslerin kabuklarini soyun ve küp küp dograyip tencereye koyun. soganlari ve sarimsaklari soyun. saoganlari yemeklik dograyin, sarimsaklari ince ince dövün ve zeytinyagi ile domateslere ilave edin, tuz ekleyip kaynamaya birakin. firini 200C getirin. hamurdan 5-6 portakal büyüklügünde bezeler yapin ve elinizle bastirarak kücük kücük pide seklinde acin ortalarini iyice bastirin. hamurlari tepsiye alip domatesli karisimdan ortalarina yayin. zeytinlerin cekirdeklerini cikartip dograyin ve oregano ile bir kabin icinde karistirip domateslerin üzerine döseyin. Keci peynirini kücük kücük dograyip üzerlerine serpistirin. en son Sfincionelarin üzerine zeytinyagi gezdirin ve firinin alttan ikici kata verin 25-30 dakika kadar pisirin.
Yorum Gönder