- 1 kg. kayısı,
- 1 kg. tozşeker,
- 1 adet limon,
- 3 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
- Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Şekeri suyla kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekleyin.
- Bir taşım (20 dakika kadar)daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşten alın.
- Ertesi gün kayısılar suyunu salacağı için kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın. Bir yandan da üzerindeki köpükleri delikli bir kevgirle alabildiğiniz kadar alın.
- Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde limon suyunu sıkın ve bir-iki dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Reçelin kıvamını alıp almadığını anlamak için, çok basit bir yöntem mevcut.
Bir kaşık reçeli soğuk bir tabağa alıyorsunuz. Şayet reçel, bir dakika içinde katılaşıyorsa, reçeliniz olmuş demektir. Soğuduktan sonra kavanozlara alınabilir.
Yorum Gönder