MALZEMELER:
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardğı su
1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Pirinçleri, nişastası iyice çıkana kadar yıkayıp uygun bir tencereye koyun. 1 bardak suyu ekleyip, pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede sütü, toz şekeri ve vanilyayı ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca haşlanmış pirinçleri ekleyin. Bir kâsenin içinde yumurta sarısını ve nişastayı biraz suyla ezip kaynamakta olan sütlaca ilave edin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sütlacı tek kişilik toprak kâselere paylaştırın. Derince bir tepsiye dizip, kâselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardğı su
1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Pirinçleri, nişastası iyice çıkana kadar yıkayıp uygun bir tencereye koyun. 1 bardak suyu ekleyip, pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede sütü, toz şekeri ve vanilyayı ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca haşlanmış pirinçleri ekleyin. Bir kâsenin içinde yumurta sarısını ve nişastayı biraz suyla ezip kaynamakta olan sütlaca ilave edin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sütlacı tek kişilik toprak kâselere paylaştırın. Derince bir tepsiye dizip, kâselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yorum Gönder