Patates Koftesi (Boregi )
Malzemeler:
- 6 adet patates
- 2 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz, pul biber
- Pisirmek icin siviyag
Yapilisi :
Patatesleri rendenin büyük bölümünden rendeleyin, elinizle sularini sıkın.
Suyunu sıktığınız patateslere yumurta, un, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip, kaşık yardımıyla birbirine iyice karıştırın.
Teflon tavayı çok az yağlayıp, patatesli karışımı tavaya iyice bastırarak yayın. Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte bir tarafını (krep pişirir gibi) kızartın. Daha sonra bir spatula veya tabağın arka kısmının yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da kızartın.
Arkalı önlü kızarttığınız patatesleri servis tabağına alıp,dilimleyerek servis yapın.Tarifi linkini verdigim arkadasin sayfasindan aldim, gecen aksam yemegin yaninda sundum. Yogurtlu ispanak salatasi, salcali, baharatli makarna, buftek esliginde servis ettim
Yorum Gönder