ISPANAKLI BÖREK

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

MALZEME

3,5 ad yufka
6 demet ıspanak
1 ad soğan
2 ad yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Bir fiske karabiber

YAPILIŞI

Derin bir kaba yoğurt, sıvıyağ ve su konularak iyice karıştırılır. Ispanaklar yıkanır süzüdürülür ve ince ince doğranır. Soğan yemeklik şekilde doğranır ve yıkanır.1ad yumurta ve 2. yumurtanın beyazı bir kapta çırpılır. Soğanla birlikte ıspanağa ilave edilir. 1 çay kaşığı tuz ve bir fiske karabiber de ilave edildikten sonra karıştırılır. Uygun büyüklükte bir tepsi yağlanır. 1ad yufka tepsiye serilir. Üzerine yoğurtlu karışımdan bolca sürülür. 2. yufka 2 ye bölünür ve yarısı elde bölünerek rastgele yerleştirilir. Yine karışım sürülür. Diğer yarım yufka muntazam şekilde yerleştirilerek karışım sürülür ve ıspanaklar ilave edilir.Üst kat için ilk seferki işlem tekrar edilir ve en alta koyduğumuz yufka tepsi kenarlarından böreğin üzerine kapatılır.(Zarf gibi) Yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 220 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger