HİNDİ ETLİ LAZANYA
10 Ocak 2010 Pazar0 yorum
Malzemeler:
8 Adet lazanya hamuru
200 gr hindi eti (3 parça kadar)
1 Adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demet maydanoz
tuz
kırmızı biber
kekik
karabiber
Beşamel Sos
12 Dilim Kaşar peynir
Soğanları ince ince doğrayıp tereyağında soteleyin. Diğer tarafta hindi etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın yada kıyma makinesinde çekin. Soğana kıymayı ilave edip pişirin. Baharatını ilave edip, Beşamel Sosunu hazırlayın.
Borcam kabına bir kaşık beşamel sos dökün üzerine lazanya hamuru üzerine beşamel sos, üzerine kıymalı harç üzerine bir dilim kaşar tekrar lazanya hamuru şeklinde tüm malzeme bitene kadar devam. En üstt kaşar dilimleri kalacak. Üzeri kızarana kadar önceden ısınmış fırında pişirin.
Yorum Gönder