KOLAY MANTI

16 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

Malzemeler:
-4 adet yufka
-1/2 kg kıyma
-1 adet kuru soğan
-Maydanoz
-1 tatlı kaşığı tuz
-biraz karabiber ve pul biber
Üzerine:
-yeterince yoğurt
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı nane


Soğan rendelenir, kıyma ve baharatlarla beraber köfte haline getirinceye kadar yoğurulur. Yufka ikiye katlanır, kenarına köfte harcından konulur ve sıkı bir şekilde sarılır. Bir parmak kalınlığında kesilerek yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizilir. Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır. 200 derece sıcaklıkta fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Bu arada tereyağ eritilir nane ve salça eklenir.

Pişen börekler servis tabağına alınır üzerine biraz yoğurt ve sostan dökülerek servis yapılır.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger