Hindi Rosto Yemek Tarifi

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum


Malzemeler : ( 8 kişilik)
1 adet hindi rosto
10 adet taze patates
2 Su bardağı Brüksel lahanası
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Patates, Brüksel lahanası ve havucu kaynayan Suda 5 Dakika haşlayın. Havuçları Hamur kalıbıyla şekillendirin. Tavada sıvıyağı kızdırın. Dövülmüş sarmısak, Brüksel lahanası, havuc ve patatesleri 5 dakika sOteleyin. Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın. Tavadan Brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın. Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3- 4 sefer karıştırın. Hindi rostoyu yıkayın. Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun. Sığabileceği kadar bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin. Rostonun her tarafını çevirerek güzelce kızartın. Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı sarartın. Tekrar rostoyu tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyarak Tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun. Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız Suyu tencerede kalan et suyuna katın. Boza haline gelinceye dek pişirin. Eti dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin. Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger