Lebeniye Çorbası

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum

Lebeniye Çorbası:(güneydoğu mutfağından)
Köfte için:
250gr kıyma
1 kuru soğan
tuz,karabiber
Çorba için:
1 su b. haşlanmış nohut
yarım su b. pirinç
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 çorba k. un
Üzeri için:
2 çorba k. tereyağı
nane
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize pirinçleri alın ve üzerini aşacak kadar su ile haşlanmaya bırakın. Pirinçler pişince

haşlanmış nohutları da ilave edin. Terbiyesi için yoğurt,un ve yumurtayı karıtşırın, haşlama suyundan

ilave ederek terbiyenin kesilmesini önleyin. Diğer tarafta kıyma,tuz ve baharatla minik top

köfteler yapın. Köfteleri unlayıp tavada kızartın. çorbanın terbiyesini koyup karıştırın. üzerine

köfteleri boşaltın. Beraber pişerken soğanları küp doğrayın. Tereyağında kızarana kadar

soteleyin. altını kapatınca nanesini ilave edip çorbanın üzerine dökün.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger